10 morsomme bursdagsleker for skolebarn

Gøye bursdagsleker er en viktig faktor for en vellykket bursdagsfeiring. Her har du noen gode tips til leker som passer for barn i skolealder. 

 1. Flasketuten peker på
  Flaksetuten peker på er en klassiker som de fleste kjenner til. Det finnes ulike varianter av Flasketuten peker på, der man enten kan bestemme hva den flasketuten peker på skal gjøre, eller man kan gjøre det som en pakkelek, der den flasketuten peker på skal gi sin gave til bursdagsbarnet.

 2. Stolleken
  En annen klassiker er stolleken. Den går ut på at man setter frem stoler med ryggene inntil hverandre og har en mindre stol enn det er antall barn. Sett på musikk og barna skal da gå rundt stolene. Når du stanser musikken skal alle sette seg på en stol og den som ikke finner en stol eller setter seg ned sist er ute. Ta bort en og en stol, helt til det kun er en stol igjen. Den som setter seg på den siste stolen vinner.

 3. Appesinstafett
  En annen morsom lek er appelsinstafett. Leken går ut på at barna deles inn i to lag og steller seg på en rekke. Første barnet i hver rekke får så en appelsin som de legger under haken, og skal gis videre til nestemann på laget. Det er ikke lov å bruke hender, man skal kun sende appelsinen fra hake til hake. Det laget som først når enden av rekken har vunnet.

 4. Pakkeleken
  Pakkeleken er alltid en slager. Pakk inn en liten gave med mange lag med papir. Barna setter seg i en ring og sett på musikk. Når musikken starter sender de pakken rundt og den som får pakken når musikken stopper kan ta av ett lag papir. Den som tar av det siste laget får gaven.

 5. Mimeleken
  En annen klassiker er mimeleken og den passer for alle aldersgrupper. Del barna inn i to lag og lag en liste over ting, personer eller sanger som skal mimes. En fra hvert lag får vite hva som skal mimes og mimer til de andre på laget. Den som først skjønner hva som mimes, løper til lekelederen og får en ny ting å mime. Laget som først er ferdig med alle tingene på listen vinner.

 6. Spis gulrot fra en snor
  Del barna inn i par og gi den ene en stang med en snor og knyt en gulrot i enden på snoren. Barnet med snoren skal mate den andre med gulroten, og det paret som spiser opp sin gulrot først har vunnet.
 7. Hviskeleken
  Dersom det blir litt mye bråk er hviskeleken perfekt! Bursdagsbarnet finner på et ord eler en setning som hun eller han hvisker til sidemannen. Så hvisker barnet det videre til sin sidemann, helt til ordet har gått rundt bordet. Når det kommer tilbake til bursdagsbarnet skal det sies høyt. Det er stor sannsynlighet at ordet er noe helt annet enn det førstemann sa. Lek gjerne flere runder og bytt på hvem som starter med å hviske ordet.

 8. Adjektivhistorie
  Å lage adjektiv historie er ofte en hit i barnebursdager. Skriv på forhånd en historie med plass til adjektiv. La gjerne historien handle om noen på festen, for eksempel bursdagsbarnet og nevn navnet på gjestene. Barna sier forskjellige adjektiv etter tur som du plasserer i teksten. Når historien leses opp blir det garantert mye latter.

 9. Smaksleken
  Smaksleken er gøy og spennende. Leken går ut på at barna skal smake på ulike matretter med bind for øynene også skal de gjette hva de smaker. Den som klarer å gjette flest riktige matvarer, vinner. Sett frem ulike matretter i skåler. Det kan være alt fra krydder til fiskeboller, kokosboller, frokostblandinger og godteri.

 10. Quiz
  En annen lek som passer for alle aldersgrupper er quiz. Del barna opp i lag og la dem konkurrere mot hverandre. Lag spørsmål om forskjellige temaer og juster vanskelighetsgraden til den alderen barna er i. Se våre quizer tilpasset barn i ulike aldersgrupper:
  Quiz for barn på 6-7 år
  Quiz for barn på 8-9 år 
  Quiz for barn på 10-11 år 

 

Finn ditt bursdagstema her