Morsomme innendørsaktiviteter å gjøre sammen med barna 

I disse dager befinner vi oss alle i en utfordrende og annerledes tilværelse. Vi er mye hjemme, og det kan være vanskelig å finne på aktiviteter sammen med barna. Nedenfor har vi listet opp en rekke innendørsaktiviteter som kan være morsomme både for voksen og barn. Vi håper de kan være til inspirasjon!

Quiz

Under har vi samlet en rekke quiz tilpasset ulike aldersgrupper. 

  Last ned quiz for barn 4-5 år her.

  Last ned quiz for barn 6-7 år her. 

  Last ned quiz for barn 8-9 år her

  Last ned quiz for barn 10-11 år her.

  Last ned quiz for barn 12-13 år her.

  Spill Kims lek

  Kims lek går ut på å legge en rekke gjenstander på et bord, brett eller på gulvet dekket av en duk. Gjenstandene kan være hva som helst, fra kjøkkenredskaper, klær, mat. Man deler så opp i lag (hvis mulig). Deretter får hvert lag en gitt tid til å se på gjenstandene under duken, før duken legges på igjen. Hvert lag skal så liste opp alle gjenstandene de kan huske å ha sett. Vinneren er den som husker flest antall gjenstander. 

  Lag trolldeig

  Å lage trolldeig er sannsynligvis enklere enn du tror. Bruk følgende ingredienser:

  • 2 kopper mel

  • 1 kopp salt

  • 1 kopp vann

  1. Kna ingrediensene sammen til en smidig deig. For å sjekke at deigen er klar, så kan du lage en rund kule. Dersom kulen fortsatt er rund og fin etter 3-4 minutter, så er deigen klar. 

  2. Lag figurer. Her er det bare fantasien som setter stopper! Tips er å lage håndavtrykk, fotavtrykk, lage stjerner eller hjerter med pepperkakeformer, eller dyrefigurer.

  3. Bruk litt vann til å feste sammen to deler trolldeig.

  4. Nyttige hjelpemidler er saks, hvitløkpresse, pepperkakeformer og tannstikkere.

  5. Trolldeigfigurene tørkes i ovnen på bakepapir på 70-80 grader. Tid i ovnen avhenger av hvor store og trykke figurene er. Det kan ta opptil flere timer. Sjekk om de er ferdige ved å banke forsiktig med en teskje på den tykkeste delen av figuren - lyden skal være hard og ikke hul. 

  6. Det er ekstra gøy å male trolldeigfigurene etterpå, bruk da hobbymaling eller hobbylakk.

   

  Bak en morsom kake

  www.toro.no/baketips finner du masse inspirerende og morsomme oppskrifter hvor fellesnevneren er at de er lette å lage. Her finner du for eksempel ballongmuffins, regnbuekake, brownies-is, fotballmuffins og sommerfuglkake. Eller hva med å lage grove vafler til lunsj? Gjør matlagingen til en morsom aktivitet sammen med barna. 

  Gjett lukt eller smak

  Denne leken går ut på at deltakerne får bind på øynene, og skal enten lukte eller smake på en rekke ting. Forslag til lukt er kanel, gurkemeie, såpe, Zalo, kakao, kaffe, eller kardemomme. På smak kan man for eksempel mikse tre smoothies med ulikt innhold, slik at deltakerne gjetter hva som er i hver smoothie. 

  Gjett innholdet

  Legg en rekke gjenstander i en pose eller pappeske. Deltakerne har bind for øynene. Uten å se skal hver deltaker plukke opp en og en ting, for å gjette hva det er. Forslag til gjenstander er matvarer, leker, eller husholdningsartikler. 

  Lag et drømmetelt

  Bruk tepper, duker og eller laken til å bygge et drømmetelt eller hytte. Fyll teltet med masse puter og pledd. Kanskje har du noen julelys som kan henges opp for å gjøre det skikkelig koselig? 

   Spill brettspill

  Ta en pause fra skjermen og ta frem et brettspill som hele familien kan være med å spille. Har du ikke brettspill, så finnes det masse spill du kan kjøpe på nett og få levert hjem. Våre favoritter er klassikerne Yatzi, Ludo og Monopol og den forsvunne Diamant!