5 populære bursdagsleker barna elsker!

Ingen barnebursdag uten leker!
Her har vi samlet fem populære leker til bursdagsfeiringen som barna kommer til å elske.
Det beste av alt er at de er veldig enkle å gjennomføre. 

 
Leker i barnebursdag

1. Limbo

Mens to voksne holder en stang (kan også være en kost eller liknende) forsøker barna en etter en å passere under stangen ved å bøye overkroppen bakover. Dersom barnet kommer nær stangen er hun eller han ute av leken. For hver runde senkes stangen noen centimeter lavere, slik at det blir vanskeligere og vanskeligere. Dette gjøres hver runde frem til det står igjen ett barn som vinner av konkurransen. Sett gjerne på morsom musikk! 

 

2. Danseleken

En voksen setter på god musikk og barna setter igang å danse. Når musikken stoppes må alle stå helt stille. De som rører på seg eller mister balansen er ute av leken. Dette gjentas frem til det står igjen en vinner tilslutt. Her kan det være moro å endre på sangene underveis i leken! En morsom vri på Danseleken er å feste ballonger rundt bena med snor. Da er det om å gjøre at ikke ballongene sprekker. 

 

3. Lakrissnøre

Alle barna får utdelt et lakrissnøre. Her er det om å gjøre og spise lakrissnøre fortest mulig uten å bruke hendene! Alle begynner samtidig, og den raskeste til å få hele snøret i munnen vinner konkurransen. 

 

4. Huskeleken (Kims lek)

Legg 5-10 gjenstander på et bord . Det kan være hva som helst, alt fra leker, pynt, eller kjøkkenredskaper. Legg et kjøkkenhåndkle over gjenstandene slik at de man ikke ser dem. Del barna inn i lag og la dem i tur og orden gå frem til bordet. Fjern håndkle i 30 sekunder og be barna om å huske gjenstandene. Når håndkle tas på igjen skal barna sammen i lag ramse opp gjenstandene de husker. Gjenta for hvert lag, og tell opp tilslutt. 

 

5. Mimeleken

Lag en liste over ord eller ting som skal mimes, for eksempel; elefant, fotballspiller, å sykle etc. Del barna inn i lag og la ett barn fra hvert lag få vite ordet som står på lappen. De andre på samme lag skal gjette hva som mimes. Når resten av laget klarer å gjette ordet kan en ny på laget mime neste ord på listen. Enten kan man gjøre leken på tid, og mime så mange ord som mulig på en gitt tid, eller annenhvert lag og telle opp antall riktige svar tilslutt.