Kjøreplan for bursdag – hva skjer når?

  

Du har planleggingen og innkjøpene i boks (se handleliste her) men nå nærmer den store dagen seg og du har begynt å tenke på gjennomføring. For hvordan skal man egentlig håndtere 10+ barn, og hva bør gjøres når?  123Bursdag finnes for å gjøre barnebursdagen enklere for deg, så vi har laget en enkel kjøreplan du kan tilpasse til din fest.

 

For det første, en typisk barnebursdag varer i maks to timer. For voksne kan det virke litt kort, men for barn er to timer lenge, og det er mer enn nok tid til alt man forventer av bursdagsmoro uten at noen blir for trøtte og leie.  

Våre bursdagseksperter anbefaler å starte med servering av mat. Det er naturlig ettersom mange bursdager er i vanlig middagstid, men også fordi det er hyggelig å samle gjestene rundt bordet helt i starten. Når barna får velge seg brus eller saft (anbefaler ikke for mange alternativer) er det en god mulighet til å få snakke med alle sammen og hjelpe til med å inkludere alle barna i festen. Hvis du vil ha selskapet rolig så lenge som mulig er det lurt å planlegge noen aktiviteter som kan gjøres ved bordet. Det kan være alt fra hviskeleken, en enkel spørrekonkurranse, eller adjektivhistorie. 

Når barna er klare for å gå fra bordet er det et godt tidspunkt for å gi gaver og pakke opp gaver. Etter det kan det være lurt å ha noen leker som du har kontroll på. Da kan du styre aktiviteten der du har plass (heller enn at barna springer rundt i huset). Planlegg et par leker som er enkle for alle å delta i, det kan være stolleken, skattejakt, eller andre leker tilpasset barnas alder. Jo eldre barna er, jo mer interessert er de i å få leke eller være sammen på egen hånd. Her kan det være lurt å snakke med bursdagsbarnet på forhånd om hva de ønsker, og hva som er greit.

Mot slutten av bursdagen er et fint tidspunkt for å samles igjen for å få godtepose. Dette kan gjøres på flere måter, fiskestang eller at barna får den i det de skal gå fra bursdagen (en hyggelig måte å si hadet på).

Forslag til kjøreplan:
 

15 min – Velkommen, kle av, ta imot gave (samle alle gavene på et gavebord)

30 min – Spise (først pizza eller pølser), så kake

15 min – Snacks på bordet, og leker ved bordet

15 min – Åpne gaver, takke

20-30 min – Organisert lek

15 min – Fri lek + godtepose fisking/utdeling

Ferdig!

Lykke til med bursdagsfeiringen!