7 tips til leker for innebursdag!

Nå er snart vinteren her for fullt, og tiden har kommet for å feire bursdag innendørs. Mye skal skje i løpet av en bursdagsfeiring, og ofte går leken fint av seg selv. Det kan likevel være greit å ha noen bursdagsleker på lur dersom leken tar slutt eller ikke alle er inkludert. Her er noen tips til leker som passer fint til en innendørs bursdagsfeiring. Skattejakt 
Dette er en enkel aktivitet som ikke krever mye forarbeid, og som oppmuntrer til samarbeid mellom barna. Lag et enkelt skattekart over enkelte rom, og gjem piñataen et lurt sted. La barna finne piñataen, og skatten er selvfølgelig fylt med godteri. Nå er det bare å slå løs. 

Flasketuten peker på 
En klassisk lek som gjør gaveåpningen litt morsommere. Alle barna har med gaven sin og setter seg i en ring.  I midten har dere en tomflaske som snurres rundt, og den flasketuten peker på gir gaven sin til bursdagsbarnet. Den som gir gaven får snurre flasken neste gang. 

Fiske godteposer 
Heng opp et teppe eller laken enten ved en trapp, eller mellom to stoler. Lag en fiskestang av en kost/pinne og fest et søre i den med en klype på enden. En voksen sitter på andre siden av lakenet, og barna kaster snøret over en etter en og fikser opp godteposen sin. 

Stolleken  
Alle barna setter seg på stolene med ryggen mot hverandre på en rekke. Musikken begynner å spille, og barna går rundt stolene i en ring. Når musikken stopper må alle sette seg på en stol igjen. Fjern en stol for hver gang, og den som ikke finner en stol er ute av leken. Fortsett til det er to barn og en stol igjen, vinneren er den som setter seg på den siste stolen. 


Ikke alle har plass til at barna løper rundt og leker, og da kan det være greit med noen leker som passer fint ved bordet. Disse kan for eksempel lekes mellom mat og kakeservering. 

Hviskeleken 
Bursdagsbarnet begynner med å hviske et ord til personen ved siden av. Alle hvisker ordet de hører videre, helt til sistemann sier det høyt. Det er morsomt å høre hva ordet blir til slutt. Fortsett helt til alle har startet hviskeleken en gang hver. 

Adjektivhistorie
Lag en morsom historie, gjerne om bursdagsbarnet, skolen/barnehagen eller alle gjestene rundt bordet. La barna finne på adjektiver og fyll inn i historien. Avslutt med å lese den høyt til god latter fra barna. 

Quiz 
Quiz er alltid morsomt, og her kan det enten være lag eller alle mot alle. Finn en quiz som passer for aldersgruppen til bursdagsfesten. Vi har tidligere skrevet om quizer passende for ulike aldersgrupper, last de ned her.