Så enkelt lager du prinsessekake!

Vi synes det er helt supert å servere langpannekaken på helt vanlig måte. Har du likevel tid og lyst til å gjøre noe litt ekstra til prinsessebursdagen viser vi deg her en enkel og rask måte å lage en nydelig prinsesskake på. Dette klarer alle, vi lover!

 
For å lage en prinsessekrone til bursdagsbarnet steker du sjokoladekaken i en langpanneform.  Deretter er det bare å skjære ut trekanter på toppen. Disse små trekantene blir fine smaksprøver til de i familien som ikke kan vente. Deretter fordeler du den ferdige sjokoladeglasuren utover kaken. Da gjenstår det bare å pynte kaken med kakepynten som bursdagsbarnet liker aller best.

 


 

Du trenger:

Glasur:

Pynt:

 • Etter ønske, feks rosa og lilla smarties, sjokolinser, sjokohjerter, rosa sukkerkuler, el.

Fremgangsmåte:

 1.  Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 2.  Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig.
   
 3. Skjær ut kaken som en krone, ved å lage spisser/trekanter nedover. Riss i toppen av glasuren før du skjærer helt gjennom, så kan du lett justere formen om det blir skjevt el.

   Prinsessekake

   4. Smør den ferdige glasuren utover kaken.
    
   5. Pynt prinsessekronen etter ønske. Og ikke minst, ha en kjempefin bursdagsfeiring!
    
   Denne artikkelen er hentet fra toro.no/baketips.